Горобина червона, плоди — Горобіна, ягоди.
30 ₴/упаковка
- В наявності
- Код: yar-025
- +380 (98) 305-05-15
- +380 (73) 305-05-15
Горобина червона, плоди — Горобина, ягоди.
Sorbus, горобина звичайна, Горобина лісова, Ряб.
Упаковка 100 гр.-30 грн.
Упаковка 500 гр.-140 грн.
Упаковка 1 кг.-270 грн.
Сушені плоди горобини червоної.Врожай 2021 року.
Ягоди горобини містять у своєму складі велику кількість вітаміну C і корисних мікроелементів, зокрема залізо та магній. Завдяки цій рослині є потужним імуномодулятором, застосування якого рекомендується в період весняно-осінних спалахів застудних захворювань і грипу. Крім того, воно є профілактичним засобом проти авітамінозу, особливо від цинги. Вживання в їжу ягід горобини перешкоджає розвитку малокровію та залізодефіцитної анемії. Наявність магнію в складі сприятливо впливає на судини, має протисудомну дію.
Пальники, що додають ягоду горобини характерного смаку, подразнюють смакові рецептори, підвищуючи їх чутливість, а отже, апетит; підсилюють вироблення шлункового соку, підвищують його кислотність; стимулюють виділення секреції залозами травного тракту. Це все сприяє ефективнішому перетравленню їжі, усуненню процесів гнійіння і бродіння в кишківнику та шлунку, а отже, і їх наслідків: метеоризму, відрижки та поганого запаху з рота. Також горобина має антигельмінтні та гепатопротекторні властивості. Надає послаблювальний ефект.
Препарати рослини підвищують діуріз, покращують склад крові, сприяють очищенню організму. Лікують нефрит і цистит, водянку та подарунку. Виводять шкідливий холестерин і знижують показник рівня цукру в крові. Підвищують в'язкість крові, пришвидшують загоєння ран. Мають бактерицидні властивості.
Способи застосування:
Рябіновий мед: 15 грамів подрібненої горобини змішати з 15 грами меду. З'їдати по столовій ложці суміші до трьох разів на день за пів години до їди.
Настій: 15 грамів плодів горобини заварити в склянці окропу та настоювати до охолодження. Відфільтрувати. Пити по 50 мл тричі на добу.
Настоянка: 100 грамів плодів горобини подрібнити та залити літром спирту. Прибрати в затемнене тепле місце на десять днів; щодня збовтувати. Відфільтрувати. Випивати чайною ложкою з водою тричі на день недовго до їди.
Протипоказання:
Не рекомендується жінкам у період вагітності та лактації; дітям до 6 років; у разі підвищеної згортання крові, схильності до тромбозу та тромбофлебіту; у разі ішемічної хвороби серця; у разі гіперацидозу та пов'язаних із цим гастритом і виразкової хвороби ШКТ; за наявності алергічних реакцій на рослину.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Горобина |
Тип | Вагові |
Вага | 100 г |
Ціна за 1 кг | 220 |
Упаковка | |
Вага упаковки в грамах | 100 грам |
- Ціна: 30 ₴/упаковка